Hedbergska - Möjligheternas skola

03 november 2015

Vår vision är att vara en mötesplats där lärande utan gränser öppnar upp för dina drömmar och din framtid.
Vårt förhållningsätt är att alla vill lyckas, alla kan lyckas och att alla ska lyckas!

Hedbergska skolan, byggd år 1886 håller traditioner vid liv men med modern utrustning och utbildningdinnehåll.

Du känner säkert till den berömda studentutgången på Hedbergska trappan.
Vi anordnar också en gemensam ”inspark” där Hedbergska områdets elever i årskurs ett välkomnas och påbörjar sin gymnasieresa med att gå in via Hedbergska trappan.

En annan populär tradition är ”Guldtrofén” i årskurs tre där alla avgångsklasser under året tävlar om vilka som slutligen ska få äran att gå först ut på trappan vid studenten. Det hela avgörs sista veckan då en heldag ägnas åt tävlingar och festliga aktiviteter.

Hedbergska har en blandning av högskoleföreberedande program och yrkesprogram.

Välkommen till en mötesplats för lärande, kunskap
och framgång

För att möta framtiden satsar vi mycket på att utveckla användandet av IT som en integrerad del i undervisningen. I vårt skolbibliotek får du hjälp av kunnig och utbildad personal med informationssökning eller tips på intressant litteratur. Här kan du även plugga eller bara sitta och njuta med dina vänner i en fantastiskt fin och storslagen atmosfär.

Välkommen till oss;  välkommen till framtiden!

03 november 2015