Restaurang- och livsmedelsprogrammet

16 november 2016

Hos oss får du lära dig om bra råvaror och hur man tillagar dem, om dryck, servering, service och entreprenörskap. Du får öva på ett praktiskt yrke som ger dig goda möjligheter till ett arbete inom restaurangbranschen direkt efter gymnasiet. Välkommen in till oss och våra fina lokaler!

Yrkesprogram
Skola: Hedbergska - Altinska

Framtida yrken/studieområden

Kock,servitör, sommelier, kallskänka, dietist, hälsocoach, matskribent eller direkt till jobb!

Inriktningar:

Kök
Servering

Behörighet

För att vara behörig till Restaurang- och livsmedelsprogrammet krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik samt i minst fem av grundskolans övriga ämnen. Vi erbjuder En6, Sv2,Sv3 för behörighet till högskola/universitet!

Hos oss får du möjlighet att utveckla din kreativitet och testa dina idéer inom matlagning. Du får lära dig grunderna i ett metodkök, lära dig laga mat, ta emot beställningar och servera gäster i vår egen restaurang.

Möjlighet till utlandspraktik

Vi blandar teori med praktik som bidrar till ett omväxlande lärande.
Bland annat läser du kurser som ger dig kunskaper i hygien, näringslära, försäljning, service, specialkost och alkoholservering.

Samarbete med branschen

Vi besöker restauranger och beställer hem mat allt mer och det ökar kravet på duktiga kockar och serveringspersonal. Därför har vi ett nära samarbete med restaurangbranschen, som kan ge dig ett försprång på arbetsmarknaden efter studenten.

Genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) kommer du i kontakt med yrkeslivet och får öva på dina färdigheter ytterligare. Det finns även möjlighet till utlandspraktik i årskurs tre där vi har bland annat ett samarbete med en 5-stjärnig resort på Cypern samt ett 4-stjärnigt hotell i miljonstaden Dublin!

Möjlighet till till jobb direkt efter gymnasiet!
Inom restaurangbranschen kommer det att behövas många nya glada människor de kommande åren! Faktum är att det är brist på folk och redan i år "saknas" det ca 35.000 kockar/servispersonal i Sverige!

Altinska!
Den lilla mysiga skolan med den stora skolans fördelar och möjligheter!!

Själva köks och servisutbildningen har du i Altinska huset där också vår restaurang ligger som är öppen för allmänheten. Det innebär att du får laga mat och servera gäster precis som på vilken annan restaurang som helst!
I den trygga miljö vi har får du lära dig att hantera restaurangbranschens utmaningar för att bli anställningsbar efter gymnasiet!

16 november 2016

Trevor Fisher