Barn- och fritidsprogrammet

16 februari 2016

Din arbetsplats är en viktig del av utbildningen för eleverna på Barn- och fritidsprogrammet vid Sundsvalls gymnasium.

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram som ger en bred kompetens och bra grund för att gå vidare till eftergymnasiala studier vid lärarhögskola, idrottshögskola, socialhögskola, polishögskola, folkhögskola, turistutbildningar mm.

Barn- och fritidsprogrammet vänder sig till ungdomar som vill arbeta med människor och speciellt till dem som vill arbeta som ledare av olika slag. I utbildningen fokuseras ämnen som handlar om egen och andras utveckling, relationer och kommunikation mellan människor.

Inom programmets pedagogiska inriktning ingår APL inom förskola, skola och fritidshem. Inom programmets fritids- och ledarskapsinriktning ingår APL inom fritids- och idrottssektorn.

Kopplat till yrkeskurserna ska eleverna göra totalt 15 veckor APL fördelat på tre år.

Eleverna ska under sin APL delta och medverka i det dagliga arbete som utförs på APL-platsen. Varje elev ska ha en ansvarig handledare som är delaktig i bedömningen av elevens kunskapsutveckling. Skolan har en ansvarig APL-lärare som har regelbunden kontakt med elev och handledare. Denna lärare gör besök på arbetsplatsen och genomför trepartssamtal för utvärdering och bedömning av elevens kunskapsutveckling.

16 februari 2016

Kontaktuppgifter BF