Elitidrott på skoltid

03 april 2017

Elitidrott på skoltid? Hos oss har du möjlighet att både satsa på studier och idrotten samtidigt.

Studier och elitidrott

Vi vet att gymnasietiden är viktig och vi vet att du som söker till NIU eller LIU har som mål att bli elit i just din idrott. Men vi vet också att du har andra intressen därför kan du välja vilket gymnasieprogram du vill hos oss.
Välj mellan 15 olika program och alla dess olika inriktningar.
Du väljer det som passar dig bäst!
OBS! Inför hösten 2017 är EJ Teknikprogrammet valbart för Alpint!

NIU - Nationellt godkänd idrottsutbildning

Vid Sundsvalls gymnasium kan du kombinera vanliga gymansiestudier med din elitidrottssatsning. Vilka idrotter vi har ser du till vänster i menyn.
Ta chansen att utvecklas optiamlt under gymnasietiden. NIU ger dig en möjlighet att på skoltid, i tillägg till din ordinarie klubbträning få extra tid till att utvecklas individuellt! NIU blir en del av det gymnasieprogram du väljer och du får betyg i fyra kurser om totalt 400 poäng under ämnet Specialidrott.
(SPEIDS01,SPEIDS02,SPETRÄ01,SPETRÄ02)

LIU - Lokalt idrottsgymnasium

Vi har också Lokalt elitalternativ, LIU, inom innebandy och fotboll.

Ann Larsson

Chef NIU och LIU