NIU, Nationellt godkänd idrottsutbildning - idrott på elitnivå!

09 januari 2017

Mot nya mål

Vill du kombinera dina gymnasiestudier med elitidrott?
Vi erbjuder dig en avancerad utbildning under tre år inom din idrott tillsammans med engagerade tränare och kompisar som är lika elitinriktade som du. Du som söker bör ha meriter på lägst distriktsnivå.

NIU, Nationellt Godkänd Idrottsutbildning, är en elitförberedande idrotts-utbildning på gymnasienivå. Satsa på din idrott och kombinera det med vanliga gymnasiestudier.

Du kan söka vilket gymnasieprogram du vill.

Du kan söka vilket gymnasieprogram du vill hos oss ur vårt stora utbud.
Vi har 15 program med tillsammans 35 inriktningar. Du väljer det som passar dig bäst!
OBS. Inför hösten 2017 är EJ teknikprogrammet valbart för Alpint.

Träning på skoltid

Du får tre pass i veckan med riktigt duktiga och engagerade tränare som gör allt för att du ska lyckas. Men. Det krävs också att du själv är villig att ge allt!
För att ge allt och satsa fullt ut är det som kommer krävas för att du ska nå längre än alla andra!

På Sundsvalls gymnasium så har över 30 års erfarenhet av att drilla elitidrottare mot toppen. Vill du satsa för att bli nästa idrottsstjärna så ska du såklart söka till oss!

09 januari 2017

Ann Larsson

Chef NIU och LIU
Elitidrott

- Utbildningen är kvalitetssäkrad av Specialidrottsförbunden och Skolverket.

- Träning på skoltid tre dagar i veckan. Uteslutande morgonpass.

- Fokus på din individuella utveckling som idrottare.

- Högt kvalificerade tränare.

- Tätt samarbete med förbund och klubbar.

- NIU-kompisar som är lika elitinriktade som du!

Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) går att kombinera med vilket gymnasieprogram och inriktning du vill ur vårt utbud!

Klicka här för att komma till våra programlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster