23 november 2016

Vi har över 30 års erfarenhet av fotbollsgymnasium!
Brinner du för fotboll så är det ett självklart val att söka till oss!

Drömmer du om att ta VM-guld och att kunna leva som professionell fotbollsspelare? Hos oss på Sundsvalls Gymnasium kan du kombinera din elitsatsning med något program ur vårt breda utbud (alla program finns att välja just nu).

På Sundsvalls Gymnasium har vi lång erfarenhet av att utbilda och träna elitfotbollsspelare mot nationell- och internationell elit. Kombinationen av en seriös träning och studier gör att man måste se till helheten för att nå sitt idrottsliga mål. Det betyder att skolan, mat, sömn och det sociala måste fungera för att kunna prestera optimalt i sin idrott.

Du får fotboll på skolschemat och kombinerar upplägget på bästa sätt med våra samarbetsklubbar.

Vi har välutbildade och engagerade lärare/instruktörer som också själva kommer från egna karriärer som elitfotbollsspelare. De jobbar i ett tajt team tillsammans dagligen och har en nära kontakt med eleverna. Vi tror på samarbetet mellan elev, förälder, instruktör, klubb, skola för att eleven skall kunna nå sin fulla potential. Fredrik Carström och Benny Matsson jobbar tillsammans i årskurs 1. I årskurs 2-3 jobbar förutom Fredrik och Benny även Patrik Jonsson. Patrik jobbar även på LIU och är också utbildad mental tränare. Khodor Hellani och Elisabeth Leidinge är målvaktsinstruktörer och jobbar i alla årskurser. Elisabeth har en imponerande karriär med 112 landkamper, 21 år i landslaget och invald i idrottens Hall of fame! Nu jobbar hon dessutom med alla flicklandslag som målvaktstränare!

Vi har 18 platser på NIU per årskull, alltså totalt 54 platser. Detta är då fördelat på både tjejer och killar.

23 november 2016

Instruktörer