Träning på fotbollsgymnasiet

23 november 2016

Träningsupplägget.

Vi tränar fotboll på Norrporten Arena som ligger centralt och bara en kort promenad från skolan. Vintertid har vi Nordichallen som är en fullstor inomhusarena (11-manna). Dessutom har alla elever träningskort på Ego (träningscenter).

På killsidan har vi samarbete med GIF Sundsvall som har fyra Allsvenska nivåer att spela på.

A-laget – Allsvenskan
U21 – Allsvenskan
U19 – Allsvenskan
U17 – Allsvenskan

På tjejsidan har vi Sundsvalls DFF som spelar i Elitettan och har ambitionen att starta upp ett F19 Elitlag 2017. I Selånger FK spelar de allra flesta tjejerna i division 1 eller på division 2 nivå. Som NIU elev är det inget krav på klubbyte men du erbjuds plats i någon av samarbetsklubbarna eller i någon av de närliggande klubbarna i de högre divisionerna.

Framgångsfaktorer

Vi jobbar med långsiktiga mål och vet att det kommer krävas ett hårt jobb av varje individ för att bli elitspelare som senior men ibland går snabbare än vad man kan ana!

Idrottsutbildningen bygger på en progression där målet är att utvecklas varje träning utifrån individens förutsättningar. Samarbetet mellan skolan och förening är mycket bra och det gör att vi får en röd tråd genom utbildningen och motivationsklimatet blir högt.

För att alla ska trivas och känna trygghet så jobbar vi kontinuerligt med ett värdegrundsarbete, där eleverna tillsammans är med och påverkar våra regler och förhållningssätt till varandra. Träningskamraterna är betydelsefulla för en god social och motiverande miljö. Vi har en kultur där eleverna känner ”här kan vi lyckas”.

Fotbollsgymnasiet NIU har ett samarbete med Teamed där vi snabbt kan få hjälp vid eventuella skador och rehabilitering. Fysioterapeuterna Edward Bengtsson och Elin Stenberg hjälper oss vid behov. På killsidan vänder sig våra elever i första hand till GIF Sundsvalls rehab team, där naprapaten Emelie Forsberg hjälper till. Vi jobbar tillsammans med våra samarbetsklubbar för att ge en sylvass fotbollsutbildning, men samtidigt är ett tydligt och viktigt mål att alla elever tar en gymnasieexamen.

Höstterminen

September-Oktober