Innebandy

20 juni 2017

Vill du ha möjligheten att göra en satsning på innebandy samtidigt som du får en bra gymnasieutbildning? Då är Sundsvalls Gymnasium platsen för dig!

NIU Innebandy

Innebandyutbildningen

Här får du en möjlighet att träna innebandy tre förmiddagspass i veckan. Eftersom den ökade träningsmängden ligger schemalagd på skoltid har du fortfarande gott om tid kvar på kvällarna för läxor och kompisar.

Verksamheten sker i Sundsvalls Sporthall med kort promenadavstånd till gymnasiets tre enheter, Västermalm, Åkersvik och Hedbergska.
Våra instruktörer är välutbildade Johan Nordell och Magnus Lannebrink. Nordell har en tjänstgöringsgrad på 100 %, är utbildad lärare och har genomgått ETU (Elittränarutbildningen).
Lannebrink är anställd med 50 % och har Block 4-utbildning.

Innebandygymnasiet samverkar med de lokala föreningarna för att skapa ett helhetsupplägg för eleven där instruktörerna har en helhetsbild över elevens innebandysatsning i kombination med gymnasiestudierna.

Innebandyutbildningen på Sundsvall Gymnasium är certifierad och godkänd av både Svenska Innebandyförbundet och Skolverket som en Nationell Idrottsutbildning (NIU).

Elever som tidigare gått innabandygymnasium hos oss
och nått elit!

• Johan Samuelsson, Granlo BK (SSL, A-landslaget, U19-landslaget)
  • Martin Östholm, Pixbo (SSL, A-landslaget, U19-landslaget)