Sunsdavalls gymnasium
Knapp för att fälla ut studentmenyn Knapp för att fälla ut menyn Knapp för att fälla ut sök

Sundsvalls gymnasium

Sök gymnasiet

19 december 2016

När du ska söka till gymnasiet gör du det via www.sokgymnasiet.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Om du inte har någon dator hemma kan du kontakta din studie- och yrkesvägledare på din skola för att få hjälp. Nytt för 2017 är att alla som söker till gymnasiet i höst kommer att få ett webbaserat antagningsbesked. Se längst ned på denna sida.

För att få stöd i ditt sökande till gymnasiet kan du följa de fem steg som du finner nedan:

Steg 1
Gå in på www.sokgymnasiet.nulänk till annan webbplats

Steg 2
Välj den utbildning du är intresserad av. Har du frågor – kontakta Studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Steg 3
Logga in med ditt personnummer som användarnamn (ÅÅMMDD-NNNN) samt det lösenord du får hemskickat under vecka 2. Inget lösenord – kontakta Studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Steg 4
Gör ditt val direkt på nätet senast 1 februari 2017!
Skriv ut ansökan, underteckna och lämna den till
Studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Steg 5
Du kan även se om du kommit in på den utbildning du sökt på www.sokgymnasiet.nulänk till annan webbplats när den preliminära och den slutliga antagningen är klar.

Omval till gymnasiet

Om du vill göra en ändring i din gymnasieansökan kan du göra omval under tidsperioden 24 april till 15 maj. Följ de sex steg som du ser nedan:

Steg 1
Kontakta Studie- och yrkesvägledaren på din skola så öppnar han eller hon din ansökan för omval.  

Steg 2
Gå in på www.sokgymnasiet.nulänk till annan webbplats. Om du inte har dator hemma kan du låna en på skolan – kontakta Studie- och yrkesvägledaren på din skola.  

Steg 3
Välj den utbildning du är intresserad av. Har du frågor – kontakta Studie- och yrkesvägledaren på din skola.  

Steg 4
Logga in med ditt personnummer som användarnamn (ÅÅMMDD-NNNN) samt det lösenord du fick i januari. Har du glömt eller tappat bort ditt lösenord – kontakta Studie- och yrkesvägledaren på din skola eller antagningskansliet.  

Steg 5
Skriv ut ansökan, underteckna och lämna den till Studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Det här gäller för dig som är folkbokförd i Sundsvall. Kommer du ifrån en annan kommun så gör du din ansökan via din hemkommuns antagningsenhet.

Information om ditt antagningssystem

Gymnasieantagningen inför från och med antagningen 2017 ett webbaserat antagningsbesked. Det betyder att du inte kommer att få något brev hem i postlådan den 1 juli utan du loggar in på www.sokgymnasiet.nulänk till annan webbplats för att se och svara på ditt antagningsbesked genom att tacka ja eller nej till din plats.

Det är därför viktigt att du förvarar ditt lösenord på ett säkert ställe eftersom du kommer att behöva det vid flera tillfällen under ditt gymnasieval.

Du som bor i andra delar av Sverige och söker gymnasium i Sundsvall kommer att få inloggningsuppgifter www.sokgymnasiet.nulänk till annan webbplats hemskickade i mitten av maj så att även du kan se och svara på ditt antagningsbesked.

Du som söker till många orter i landet, kom ihåg att svara på alla besked som kommer.19 december 2016
Brittinger Östman

Antagningshandläggare
Barn och Utbildning

060-19 14 41