17 maj 2017

På hantverksprogrammet finns det gott om utrymme för kreativitet! Under din tid hos oss har du stor möjlighet att själv påverka din utbildning. Din drivkraft och lust att skapa är viktiga egenskaper för en entreprenör. Personlig stil, kvalitet, design och hantverksskicklighet gör dig väl förberedd inför framtiden.

Yrkesprogram
Skola: Västermalm

Inriktningar

Frisör
Hudvård - makeup och hälsa

Framtida yrken/studieområden

Spa, stylist, egen företagare, frisör.

Behörighet

För att vara behörig till Hantverksprogrammet krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik samt i minst fem av grundskolans övriga ämnen.

Under din tid hos oss har du stor möjlighet att själv påverka din utbilding. Du lär dig att arbeta självständigt, utveckla din hantverksskicklighet och att arbeta i projekt. Utbildningen varvas med teoretiska och praktiska inslag. Din nyfikenhet och kreativitet är viktiga egenskaper för en entreprenör. Vi jobbar aktivt med konceptet Ung Företagsamhet samt internationalisering genom utlandsplatsförlagd praktik. Genom uppdrag och samarbeten med olika företag får du en nära kontakt med arbetsmarknaden. Du får också prova på arbetslivet genom 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL.

Inriktning Hudvård – make up och hälsa

I samarbete med branschen läser du yrkesutgången Spaterapeut med friskvårdsmassage och får lära dig om det yttre och inre välbefinnandet. Du får utveckla dina kunskaper inom bland annat makeup, kost, träning, olika kroppsbehandlingar och kundservice, genom vår egen salong. I samarbete med branschförbundet Kroppsterapeuterna finns möjlighet till medlemskap med kvalitetssigill efter godkänd och avslutad utbildning.

Inriktning Frisör

Du får lära dig frisöryrket anpassat efter modet med den klassiska baskunskapen som grund. Du arbetar både med docka, modell och kunder som kommer till vår salong.

Under din utbildning hos oss får du arbeta med olika typer av klipptekniker, hårvårdande behandlingar, frisyrdesign, permanent, uppsättningar, clips och mycket mer. Mötet med människor – kundrelationen – är en mycket viktig del av jobbet och därför innehåller utbildningen kundservice, konsultation, analys och du får lära dig vikten med noggrannhet för att kunna bli en bra frisör.

logga

Agneta Söderlund