Naturvetenskapsprogrammet

16 november 2016

Som elev på Naturvetenskapsprogrammet lär du dig att ta eget ansvar. Du får tillfälle att analysera, experimentera och ta ställning i frågor som rör vår omvärld utifrån ett naturvetenskapligt perspektiv.

Högskoleförberedande program​
Skola: Västermalm

Inriktning
Naturvetenskap
Naturvetenskap & samhälle

Framtida yrken/studieområden

Läkare, marinbiologer, civilekonomer, veterinärer, apotekare, polis, forskare med flera.

Behörighet

För att vara behörig till Naturvetenskapsprogrammet krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik samt i minst nio av grundskolans övriga ämnen. Biologi, fysik och kemi måste vara bland de godkända ämnena.

Elevdemokratin är i fokus och vi värdesätter entreprenörskap och kreativitet även i de teoretiska ämnena. Vi varvar traditionell undervisning med ämnesöverskridande projekt som ger dig ett varierat arbetssätt.

Kontakt med näringslivet

Varje termin är vi ute med våra båtar och med våtdräkterna på för att studera havets liv. Vi har också ett väletablerat samarbete med näringsliv och olika organisationer. Vi ger dig möjlighet att delta i tävlingar och vetenskapsdagar tillsammans med exempelvis Mittuniversitetet.

Naturvetenskapsprogrammet förbereder dig för vidare studier och du får en bred kunskapsgrund att stå på. Du får möjlighet att utveckla din analytiska förmåga, vilket kommer att vara användbart om du väljer att studera vidare.

Utveckla din analytiska förmåga.

Testa ett yrke du är intresserad av

Vi erbjuder också arbetsplatspraktik där du får chans att prova på ett yrke som intresserar dig och som du kanske väljer att läsa vidare till.

Det finns ett stort utbud av kurser att välja bland på Sundsvalls gymnasium om du vill fördjupa dig ytterligare inom naturvetenskap och samhällsvetenskap. Sundsvalls gymnasium har också det största utbudet av språk som många av våra elever väljer att läsa. Det ger dig också extra meritpoäng.

16 november 2016

Judith Nelvig