Sunsdavalls gymnasium
Knapp för att fälla ut studentmenyn Knapp för att fälla ut menyn Knapp för att fälla ut sök

Sundsvalls gymnasium

Introduktionsprogram

18 oktober 2016

Ange bildtext

Sundsvalls gymnasium är en skola för alla, oavsett vad du har för förutsättningar. Introduktionsprogrammen vänder sig till dig som inte har nått behörighet till nationellt program i gymnasieskolan. Det som tidigare har varit Individuella programmet kommer att ersättas av fem särskilda program. 

Introdutionsprogrammen ska ge obehöriga elever möjlighet att komma in på ett nationellt program eller ut i arbete.

Utbildningen är på heltid och eleven följer en individuell studieplan.

Preparandutbildning

Är till för dig som fullföljt år 9 utan att ha upp nått behörighet till gymnasiet. Målet är att efter högst ett år ska du ha läst in din behörighet för att söka ett nationellt program. Läs mer på Skolverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Programinriktat individuellt val

Riktar sig till dig som är obehörig att gå ett yrkesprogram men som har en dokumenterat godtagbar studieförmåga. Läs mer på Skolverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Yrkesintroduktion

Är till för dig som vill få en yrkesinriktad utbildning som ger dig möjlighet att komma ut direkt på arbetsmarknaden, eller för att sedan söka till ett nationellt yrkesprogram. Läs mer på Skolverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Språkintroduktion

Är till för invandrarungdomar som nyligen anlänt till landet så att du ska kunna få en utbildning med tyngdpunkt i det svenska språket. Läs mer på Skolverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Individuellt alternativ

Syftar till att utveckla dina kunskaper för att kunna gå vidare till yrkesintroduktion, annan fortsatt utbildning eller till arbetsmarknaden. Läs mer på Skolverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

18 oktober 2016
Agneta Söderlund

Rektor Västermalm

Introduktionsprogrammet
Hantverksprogrammet

060-19 24 04
070-616 24 04

Bengt Nordin

Rektor
Västermalm
IMSPR

060-19 22 59

Kerstin Olsson

SYV Västermalm
IM språk

072-147 11 00

Kicki Hedin

SYV
Västermalm
IMSPR

070-190 39 68

Nina Bylin

SYV Västermalm
IM Ind
A-gruppen

070 - 371 30 76