Baseball/softball

Vill du kombinera baseboll eller softboll och skola, då är Sundsvalls gymnasium ett självklart val för dig! Hos oss på Sundsvalls gymnasium kan du kombinera din elitsatsning med något program ur vårt breda utbud.

På Sundsvalls gymnasium har vi lång erfarenhet av att utbilda och träna elitidrottare mot nationell- och internationell elit. Kombinationen av en seriös träning och studier gör att man måste se till helheten för att nå sitt idrottsliga mål. Det betyder att skolan, mat, sömn och det sociala måste fungera för att kunna prestera optimalt i sin idrott.

Du får baseboll/softboll på schemat och kombinerar upplägget på bästa sätt med vår samarbetsklubb Sundsvall BSC Mosquitoes. Med Sundsvall Mosquitoes fullstora baseboll- och softbollplaner, samt nybyggda inomhushall, kan vi erbjuda Sveriges bästa anläggning för året-runt träning.

Vi har välutbildade och engagerade lärare/instruktörer som också själva kommer från egna karriärer som baseboll- eller softbollspelare. Vi tror på samarbetet mellan elev, förälder, instruktör, klubb, skola för att eleven skall kunna nå sin fulla potential.

Vi har 5 platser på NIU baseboll/softboll per årskull, detta är då fördelat på både tjejer och killar.

Exempel träningsupplägg:

måndag

8.00-9.20 Baseboll/softbollträning åk 2+3

tisdag

8.00 – 9.20  Baseboll/softbollträning, åk 1

onsdag

8.00 – 9.20  Fys/styrka åk 1

8.00-9.20 Fys/styrka åk 2+3

torsdag

8.00 – 9.20  Baseboll/softbollträning åk 1

fredag

8.00-9.20 Baseboll/softbollträning åk 2+3

Utöver detta har eleverna 1 teoripass/vecka som förläggs på skolan.

Eftermiddags/kvällsträning kommer att erbjudas tillsammans med föreningen Sundsvall BSC Mosquitoes vid tre tillfällen/vecka.

All träning bedrivs i eller vid träningshallen och planerna vid Kubenområdet. Träningsanläggningen erbjuder spel på softbollplan samt fullstor basebollplan, träningshall med dubbla slagtunnlar, där slagträning och pitcherträning med fördel kan bedrivas. I träningshallen finns också ett gym för baseboll/softbollspecifik styrketräning. I närheten finns också anslutningsspår till Södra bergets friluftsområde med både löp- och skidspår.

Under oktober-mars tränar vi styrka i EGO:s lokaler vid ett tillfälle/vecka och årskurs. Ibland körs även gemensam fys med andra specialidrottselever vid Sundsvalls gymnasium.

Träningsprogrammen anpassas efter individ och beroende på säsong. I fysträning ingår till exempel styrka, löpteknik, rörlighet, power och teknik/koordination. Detta sker i variation och i kombination med mer specifik baseboll- och softbollträning.

Under november och december vilar eleverna sina kastarmar och låter armen återhämta efter en lång säsong. Träningen ska vara skadeförebyggande och uppbyggande. Ambitionen är att ge varje elev förutsättningar för att utvecklas så långt som möjligt i sin idrottsutövning och i sina studier.

Ansökan till NIU baseboll/softboll ska vara inne senast 1 december 2019. Samtliga sökande kommer att få en inbjudan till ett uttagningsläger där sökande får gå igenom några tester, träning och en intervju på ca 30 minuter.
Klicka här för att komma till ansökan

Ann Larsson Chef NIU/ LIU samt Rektor BF

Cecilia Lindstein Kontaktperson Baseball/softball