Handels- och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet är något för dig som är kreativ, idérik och funderar på att starta eget.

Hos oss får du kunskap om hur företag arbetar med utveckling av produkter och marknader samtidigt som du blir förberedd för arbetet inom handel med varor och tjänster. Du lär dig hur viktigt det är att bemöta människor på ett professionellt sätt, vad god service betyder och att använda informationsteknik (IT) för kommunikation med kunder.

Utbildningen erbjuder många tillfällen att praktisera dina teoretiska kunskaper. Genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) får du använda dina kunskaper i verkligheten. Du tränas i försäljningsteknik, service, att ta fram reklammaterial och lär dig att visa dina produkter på ett säljande sätt.

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram med lokaler på Hedbergska.

Framtida yrken och studieområden

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbeta inom exempelvis dagligvaruhandeln i Sverige eller utomlands, som marknadsförare, egen företagare eller säljare.
Du kan även läsa till grundläggande behörighet för studier på högskola/universitet om du väljer att läsa till Svenska 2 och 3/ Svenska som andraspråk 2 och 3 samt engelska 6!

Behörighet

För att vara behörig till Handels- och administrationsprogrammet krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik samt i minst fem av grundskolans övriga ämnen.

Handels- och administrationsprogrammet har ett aktivt programråd som syftar till att stärka samarbetet mellan skola och näringsliv. För att utbildningen ska bli så bra som möjligt, är det betydelsefullt för oss i skolan att ta del av den kompetens som finns bland branschens företrädare.

I programrådet ingår företagsledare från Ica Maxi, Åhléns, Willys, Cubus, Clas Ohlson, XXL-Sport, Coop Forum och Lindex samt lärare och rektor för programmet.

Kontakt

Kia Berg (fd Oskarsson) Rektor

Eva Svensson Berglund Programsamordnare

Maria Hellström Administratör

Emma Forsberg Studie -och yrkesvägledare

Annica Lundgren Skolsköterska

Frank Löfgren Specialpedagog